34,3448$% 0.1
37,4993€% 0.81
44,5783£% 0.41
3.022,82%0,16
5.064,00%-0,53
2366159฿%0.70192
Kayısı bahçe bakımı hakkında bilgi veren Aslan, “Kayısı ağaçları özellikle tabanı nemli toprağı sever. Bu özellik Malatya’da olduğu için ilimizdeki topraklar kayısı yetiştirmeye uygundur. Kayısı çekirdeklerinin acı olanlarını yani aşısız olanları seçerek tarlaya gömeriz. Ektiğimiz bu çekirdekler baharda yeşerir ve iki yıl kadar bu toprakta 80 santimetre kadar büyüdüklerinde yeşerdikleri yerden hangi çeşit kayısı istiyorsak aşısını yaparız. Bir yıl aşılı şekilde beklettikten sonra belli bir boya gelince fidanlar yerlerinden sökülerek tarlalarımızda uygun aralıklarla dikerek bakımlarını düzenli yaparak büyümelerini sağlarız” dedi.
Kayısı ağaçlarının hasat öncesi ve hasat sonrası bakımlarının farklı olduğunu belirten Aslan, “Kayısı ağaçlarının hasat öncesi ve hasat sonrası bakımları farklıdır. Tarım il ve ilçe birimlerinde yardım alarak kayısı bahçe bakımın yapıyoruz. Kayısı hasadından önce ilkbaharda kayısı ağaçlarının canlandıklarını, sonbaharda ise sarardıkları göze çarpar” şeklinde konuştu.
Kayısı ağacı için hangi mevsimlerde ne tür korunmalar yapıldığına değinen Aslan, “İlkbaharda kayısı ağaçlarımıza toprak analizine göre gübre atarız. Ağaçlar dumurlarını belli edince kayısı ağaçlarımıza bakır ilacını atarız. Ağaçlarımız çiçek açınca da çiçek ilacını ve meyvelerini kayısı çekirdekleri kadar büyüdüğünde kayısı bahçemize çillenmemesi için çil ilacı ve meyveye iç kurdu girmemesi için de belli ölçüde ilacın içine zehir katarak tüm bahçeyi ilaç pompasıyla yıkarız. Meyve alındıktan sonra, sonbaharda tekrar ya bakır ya da göztaşı ilacı atarak kış şartlarından etkilenmemesi için tekrar ilaçlama yaparız” ifadelerini kullandı.
Kale’de “Kitap Okuma” etkinliği yapıldı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.